Overskud giver plads til bedre priser

Gå i banken og forlang bedre priser. Få renten på din kassekredit ned og renten på din opsparing i vejret og bed dem droppe alle deres gebyrer.

Så kontant lyder rådet fra Forbrugerrådet til alle danske bankkunder. Økonom Kaare Emtoft mener, at de seneste halvårsregnskaber fra de danske banker afslører, at de sagtens kan give deres kunder bedre priser. Flere banker lancerer allerede nu afdragsfrie lån til boligejere og realkreditselskaberne kommer efter 1. oktober, og forventningerne til salget af den type lån er tårnhøje. I dag onsdag offentliggør Nordea desuden deres resultat for de første seks måneder, og alt tyder på, at koncernens danske forretning stadig har let ved at tjene penge. Torsdag kommer Danske Bank med deres resultat, og heller ikke er her der tvivl om, at indtjeningsmaskinen er velsmurt.

Ordførende direktør Peter Straarup vælger dog at være tavs forud for morgendagens halvårsrapport, og derfor vil han ikke kommentere, hvorvidt Danske Bank fastholder sin ambition om at vinde markedsandele i 2003. Signalet om, at banken skulle genvinde sin tabte markedsandel blev sendt i februar, men siden har konkurrenterne fået fornyet selvtillid, så de nu kan skræve endnu højere...

Læs også