Aktiespekulation koster SiD millionbeløb

Danmarks rigeste fagforbund, SiD, har placeret flere hundrede millioner kroner af medlemmernes penge på aktiemarkedet. Det drejer sig blandt andet om investering i Group 4 Falck, Novo Nordisk og andre store danske virksomheder. I alt er cirka 3000 kroner per medlem investeret i værdipapirer, og det gav sidste år et nettotab på 80 millioner kroner for specialarbejderforbundets medlemmer. Dertil kommer et tab på 23 millioner kroner i fagbevægelsens egne kooperative virksomheder, skriver Økonomisk Ugebrev.

Sidste år ramte resultatet af investeringerne 96 millioner kroner under det budgetterede, og det var andet år i træk, at forbundet indkasserede tab på sine investeringer i værdipapirer. Ifølge SiD's kasserer Kjeld Hauerberg har der også har været gode år, men han ikke vil uddybe hverken det eller det hensigtsmæssige i at købe aktier for medlemmernes penge. Det vil man dog gerne i LO, der slet ikke mener, man bør købe aktier for medlemmernes penge.

- Hvad LO og andre organisationer mener om aktier, er ikke SiD's bord. Skulle der være noget forkert eller odiøst i at investere nogle af de likvide midler i aktier, så deler SiD skæbne med pensionsselskaber og banker, siger SiD's kasserer til Økonomisk Ugebrev...

BRANCHENYT
Læs også