Fårene skal skilles fra bukkene

Danske virksomheder skal deles i første- og andethold. Virksomheder med et godt arbejdsmiljø kommer på førsteholdet, mens de, der ikke lever op til talentspejderens krav om en medarbejdervenlig arbejdsplads, ryger på bundholdet.

Sådan lyder anbefalingen fra Strukturudvalget, der består af repræsentanter for lønmodtagere og arbejdsgivere, i den rapport de i går overdrog beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen med udvalgets bud på fremtidens arbejdsmiljøsystem. Rapporten anbefaler at udvikle nye værktøjer til at kategorisere virksomheder i gode og dårlige, så Arbejdsmiljøtilsynet ved hvilke virksomheder, der har størst problemer med arbejdsmiljøet, og kan rette indsatsen mod dem.

Får og bukke

»Jeg er fuldstændig enig i, at vi skal have fårene skilt fra bukkene. Vi har 200.000 virksomheder med et stærkt varierende arbejdsmiljø. Det er umuligt for Arbejdstilsynet at besøge dem alle, det vil tage 20-25 år, og derfor er vi nødt til at finde en metode til at udpege de dårlige virksomheder på. Det er jo ikke småpenge, et dårligt arbejdsmiljø koster samfundet,« sagde Claus Hjort Frederiksen, da han i går præsenterede rapporten på et pressemøde.

Der skal midler tid

Ministeren har endnu ingen konkrete bud på, hvordan sådan en kategorisering gennemføres i praksis.

..

BRANCHENYT
Læs også