Skrappere krav til SiD-folk

Topfolk i SiD skal fremover indhente kontroltilbud, hvis de handler med en virksomhed inden for kooperationen. Kontroltilbuddet skal hentes fra en virksomhed uden for kooperationen.

Det bliver konsekvensen af den afsløring, som kom i sidste uge af SiD-formand Poul Erik Skov Christensens renovering af privatboligen i Frederikssund. En renovering, som blev udført af det kooperative byggefirma J&B Enterprise, hvor Poul Erik Skov Christensen var bestyrelsesformand. Efter politiets gennemgang af byggefirmaets regnskabsbilag blev der først for nylig sendt en regning på restbeløbet for den omtalte byggeopgave. Regningen lød på 125.000 kr.

Straks efter sommerferien skal SiD's hovedbestyrelse tage stilling til et sæt etiske retningslinier. De skal først og fremmest oplyse SiD'ere, der f.eks. er indvalgt som bestyrelsesmedlem i en virksomhed, om, hvad de må, og hvad de ikke må. I første omgang skal en arbejdsgruppe udarbejde forslag til retningslinier, og her vil blive skelet til de anbefalinger, som det såkaldte Nørby-udvalg er kommet med...

BRANCHENYT
Læs også