Offensiv i Nordsøen

Hovedparten af de 16 passagerer i Super Puma helikopteren sover i deres orange overlevelsesdragter. Kun de solide høreværn dæmper den infernalske larm fra maskinen, der klipper sig igennem luften over de lavthængende skyer. Hundrede kilometer ude i Nordsøen vest for Stavanger går helikopteren ned mod den lille hævede landingsplatform på produktionsskibet "Petrojarl I".

Skibet har i snart et år ligget fæstnet til Nordsøens bund 109 meter nede med otte justerbare ankerkæder, der kan sørge for, at olieproduktionsskibet med dets labyrinter af rør altid vender stævnen en anelse skævt op mod vinden. Kun det centrale produktionstårn midt på skibet står stille på sin cylinderplatform, hvorfra rør føres ned i vandet, der på grund af sikkerhedsbelysningen skinner azurblåt op mod betragterne.

Ombord i helikopteren er adm. direktør Anders Eldrup og direktør Søren Gath Hansen fra statsejede DONG, der for et halvt år siden købte det norske olieselskab Pelican for 417 mio. kr. inklusiv medejerskab af fire norske oliefelter herunder 9,3 pct. i Glitne-feltet, hvor der i øjeblikket dagligt pumpes 40.000 liter olie op i "Petrojarl I"s tanke...

BRANCHENYT
Læs også