Prisen på børnepasning er eksploderet

Prisen på børnepasning er eksploderet i løbet af de seneste fire år, viser en ny undersøgelse, som Pædagogisk Medhjælper Forbund (PMF) offentliggør i det kommende nummer af fagbladet Job & Børn. De seneste fire år er taksterne for at få passet to børn i henholdsvis vuggestue/dagpleje og børnehave steget med 24,5 procent for en familie, der betaler topskat og 18,6 procent for den familie, der ikke betaler topskat.

I år skal en topskattet familie i gennemsnit tjene knap 96.000 kroner for at få passet to børn i henholdsvis vuggestue/dagpleje og børnehave, mens en familie, der ikke rammes af topskat, skal tjene godt 70.000 kroner for at kunne betale for pasningen af to børn.

I PMF kalder medlem af forbundets forretningsudvalg Finn Danielsen prisstigningerne for "dobbeltmoral": - På den ene side anerkender samfundet, at børnefamilierne har ekstraordinær udgifter ved at udstede en børnecheck. På den anden side kræver samme samfund næsten lige så meget tilbage i takstbetaling for en helt nødvendig pasning, siger Finn Danielsen...

BRANCHENYT
Læs også