Fyn hårdest ramt af lukningsbølge

Nedturen i industrien rammer hårdere på Fyn end i resten af landet. Det fremgår af de seneste konjunkturtal fra Dansk industri.

I denne uge blev det meddelt, at to store fynske virksomheder nedlægger tilsammen 350 arbejdspladser som følge af hel eller delvis virksomhedslukning inden årets udgang. Det er strømforsyningsvirksomheden APW i Aarup, der i mandags oplyste, at 70 af virksomhedens 180 stillinger flyttes til en søsterfarbik i Kina. Og torsdag kom det frem, at lydpottefabrikken Walker Danmark i Middelfart lukker og afskediger 280 medarbejdere.

Udviklingen har også kunnet mærkes andre steder i landet. I Randers meddelte virksomheden Randers Reb den første uge i 2002, at virksomheden flytter en væsentlig del af produktionen til udlandet - formentlig Østeuropa. Det medfører nedlæggelsen af godt 60 stillinger. Og i denne uge meddelte virksomheden Kirk Acoustics A/S i Horsens, at produktionen af komponenter til mobiltelefoner bliver flyttet til Polen og Kina, og at det betyder, at 82 medarbejdere fyres...

BRANCHENYT
Læs også