For få elever til søfartsskolerne

De maritime uddannelsesinstitutioner mangler elever. Trods rederiernes kraftige markedsføring er det ikke lykkedes at overtale de unge til en fremtid til søs. Søfartsstyrelsens seneste prognose for tilgangen til uddannelserne viser, at der næste år kommer et fald på 5 pct.

Nedgangen kan få konsekvens for antallet af maritime skoler. Flere har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, og med udsigten til færre studerende tegner fremtiden dyster. Siden den 1. januar 2001 har de offentlige tilskud været afhængig af antallet af studerende på hver enkelt skole.

Søfartsuddannelserne er såvel lokalpolitisk som landspolitisk et ømtåleligt emne. Da Søfartsstyrelsen for to år siden offentliggjorde sin plan for en fremtidig uddannelsesstruktur og i denne kørte Marstal Navigationsskole ud på et sidespor, stod hele øen sammen. Konsekvensen blev, at skolen overlevede og i dag fungerer på samme vilkår som de tre uddannelsescentre, Søfartsstyrelsen i samme forbindelse anså for passende til at dække det danske uddannelsesbehov. Centrene er placeret i Frederikshavn, Esbjerg-Fanø og Svendborg...

BRANCHENYT
Læs også