DA: Vi bør blive enige om arbejdsskade-reform

Dansk Arbejdsgiverforening er indstillet på at nå til enighed om en arbejdsskadereform med de faglige organisationer, og underdirektør Thomas Philbert Nielsen, der er leder af DA's miljøafdeling, tror, at det politiske skifte har skabt grundlag for enighed.

Hans kommentar kommer samme dag som Socialdemokratiet og de Radikale genfremsætter et forslag til arbejdsskadereform, som de ikke nåede at få vedtaget i regeringsperioden. Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) er enig i, at området trænger til modernisering, men han vil have arbejdsmarkedets parter til at blive enige om en reform.

- Da udvalgsarbejdet om en arbejdsskadereform brød sammen i foråret efter halvandet års arbejde, var vi meget tæt på hinanden, men der var muligvis en opfattelse på LO-siden om, at man kunne nå længere med en politisk afgørelse, hvis udvalgsarbejdet brød sammen. Den politiske "blinde makker" er der nu ikke længere, og derfor bør vi kunne nå til enighed. Alt andet vil være direkte pinligt, siger Thomas Philbert Nielsen til Ritzau...

BRANCHENYT
Læs også