Møbelgigant må udskyde børsdebut

En stor børsnotering af møbelvirksomheden Tvilum-Scanbirk er udskudt. Virksomheden og aktionærerne frygter, at de vil løbe ind i problemer ved en lyn-introduktion inden nytår.

Udsigten til, at storinvestorer i ind- og udland i løbet af få uger stopper for indkøb af aktier, får Tvilum-Scanbirk til at slå bremserne i. Årtusindskiftet får mange investorer til tidligt at lægge investeringspuljerne på køl og holde sig ude af børsintroduktioner.

Den officielle introduktionsdato for møbelkoncernen er derfor udskudt til april, oplyser advokat Ejvind Sandal, som er formand for hovedaktionæren Axcel Industriinvestor. Dermed venter han, at Tvilum-Scanbirk kan introduceres til en højere aktiekurs.

»Ved at vente til foråret giver det en større sikkerhed på de sidste 10 kurspoint. Og 10 sikre kurspoint yderligere - det er godt nok mange penge,« siger Ejvind Sandal.

Fingeren har været lige på aftrækkeren til at gå i luften med børsintroduktionen. Ejvind Sandal bekræfter, at der allerede nu ligger færdige børsprospekter klar i kopi-form.

Nu bliver det hele imidlertid pakket ned i kasser og gemt til næste år for så at blive opdateret der.

Beslutningen om udskydelsen er først truffet i Tvilum-Scanbirks bestyrelse og derefter konfirmeret på et bestyrelsesmøde i Axcel Industriinvestor.

Ifølge oplysninger til Jyllands-Posten skulle introduktionen netop have været hastet igennem i efteråret for at komme fri af årsskifte-problemer. Men stridigheder om kursfastsættelsen imellem Tvilum-Scanbirk-aktionærerne og emissionsbankerne skulle have forpurret en haste-notering. De oplysninger afvises imidlertid af Ejvind Sandal.

Det er Alfred Berg, Carnegie og Unibanks Aros Securities, der skal føre virksomheden på børsen.

BRANCHENYT
Læs også