0

Pioner-blad med vokseværk

Efter at den ene af de to igangsættere har forladt Ejendomsavisen/Shoppingavisen i Århus, har Jyllands-Posten fået plads i ejerkredsen.

Det er den gamle solstrålehistorie omsat til virkelighed: Den om to drenge, der grundlægger en virksomhed i et kælderværelse, og får masser af succes.

Det eneste der mangler i denne udgave af historien er, at drengene bliver millionærer. Det er ikke sket endnu. Langt fra, endda.

Men resten passer på Ejendomsavisen/Shoppingavisen A/S på Vesterbro Torv i Århus, der idag har 50 medarbejdere og omsætter 50 mio. kr.

Drengene - som hedder Morten Nissen Nielsen og Kasper Thomsen og nu er unge mænd på 25 år - begyndte at lave avis mens de gik i gymnasiet. Risskov Lokalen var en månedlig, annoncefinansieret lokalavis i Århus-bydelen Risskov.

Morten og Kasper var hele styrken - de solgte annoncer, skrev artikler, fotograferede, producerede sider og omdelte den færdige avis.

»På den måde lærte vi annoncemarkedet i Århus at kende, og så mulighederne i, at Århus Stiftstidende havde et lokalt annoncemonopol. Priserne var høje og servicen dårlig. Annoncekunderne ønskede et alternativ,« fortæller Morten Nissen Nielsen.

Efter studentereksamen i 1993 tog Morten og Kasper fat på at skabe alternativet. De angreb boligmarkedet, som Århus Stiftstidende da sad tungt på...

Vil du læse mere?
Få adgang via din arbejdsmail
Har din arbejdsplads et Finans erhvervsabonnement kan du få adgang til alt indhold.
BRANCHENYT
Læs også