Ørred er et klimavenligt madvalg

At producere et kilo fersk ørred på en dansk fiskefarm giver et udslip af klimagasser på kun 1,2 kg.

Fisk udnytter en væsentlig større andel af foderet til vækst end dyr på landjorden og bliver dermed mere klimavenlinge.

En dansk opdrættet ørred er et klimavenligt madvalg. En undersøgelse fra AgroTech viser, at produktion af et kg fersk ørred giver et udslip af klimagasser på 1,2 kg. Produktion af et kg oksekød udleder til sammenligning 9 kg. CO2.

Ser man på den færdigpakkede røgede ørredfilet, man kan købe i supermarkedet, er udslippet opgjort til 496 gram for en pakke med 125 gram ørredfilet

Nogle af årsagerne til den relativt lave CO2-udledning er, at en fisk udnytter en væsentlig større andel af foderet til vækst end dyr på landjorden, og at opdræt i vand betyder, at fisken anvender langt mindre energi på at modvirke tyngdekraften, end dyr der avles på jord. Fisk er ydermere vekselvarme dyr og anvender derfor ikke energi på at regulere deres kropstemperatur.

Foderet fylder mest

..

BRANCHENYT
Læs også