Er Nokias Symbian-platform ved at blive kvalt?

Gartner-analytiker frygter, at verdens mest udbredte smartphone-platform, Symbian, kan være på vej ud i en stor krise, fordi ingen - ikke engang Nokia - markedsfører platformen længere.

Det kan godt være, at Symbian er det mest udbredte styresystem til både mobiltelefoner og smartphones, men al interessen fra brugerne går alligevel til platforme som Android og iPhone OS.

I hvert fald hvis man skal tro Gartner-analytiker Nick Jones, der på sin blog fortæller, at hans kunder til trods for Symbians mange fortræffeligheder og den dominerende markedsposition hellere vil snakke om andre mobile platforme.

"Jeg har fået flere spørgsmål til Androids potentiale som en virksomheds-platform end til Symbian, selvom den sidste er langt mere vedholdende, sikker og moden," skriver teleanalytiker Nick Jones på bloggen.

Han hæfter sig ved, at Googles platform Android befinder sig på den del af Gartner hype cycle, hvor platformen stort set klarer markedsføringen af sig selv.

Apple bruger ganske vist en del penge på at markedsføre iPhone og det tilhørende iPhone OS, men også den platform får en del opmærksomhed alene på grund af hypen.

"Men hvem markedsfører Symbian? Ingen," skriver Nick Jones og stiller spørgsmålet, om "manglende markedsføring er ved at kvæle Symbian?"

Selv Nokia svigter Symbian

..

BRANCHENYT
Læs også