Aktie-tendens: Investorer afventer nøgletal

De danske aktier hentede ind på den sidste uges tilbagegang i tirsdagens handel, hvor C20-indekset lukkede 1,7 pct. højere i 332,77 med de cykliske aktier i spidsen.

Onsdag er stemningen knap så euforisk og en tynd selskabsspecifik nyhedsstrøm henleder opmærksomheden på de kommende makrotal.

- Vi venter, at C20 åbner en lille spids lavere. Tirsdag red de danske aktier flot afsted, og vi har nok fået det der skulle til i første omgang. Den finansielle sektor burde være beroliget oven på Dubai-turbulensen. Onsdag morgen ser vi forsat stigende råvarepriser, efter at denne udvikling tirsdag gjorde råvareselskaberne til de absolutte topscorer. Nokia tiltrækker sig opmærksomhed med sin kapitalmarkedsdag, men ellers er det småt med selskabsspecifikke nyheder, hvilket øger opmærksomheden på denne uges nøgletal, og vi afventer torsdagens ISM for servicesektoren, siger Henrik Aagaard Jensen aktiehandler hos Jyske Bank til RB-Børsen.

Carlsberg: Bryggeriet varmer op til en vidtgående lancering af sin kvindedrik Eve i Europa, det skriver Jyllands-Posten Erhverv. Den nye drink testes i øjeblikket i Danmark for at finde den helt rigtige smag. Carlsberg steg 3,5 pct. til kurs 367,8 i tirsdagens handel.

A. P. Møller - Mærsk: Administrerende direktør for Mærsk-koncernen Nils Smedegaard fortæller i et interview med den britiske avis Financial Times, at de udvidede stemmerettigheder for A-aktionærer og selskabets generelle struktur vil forblive den samme fremover. I interviewet meddeler Nils Smedegaard, at han er overbevist om, at den hårdt ramte containerdel vil genvinde sin tidligere styrke. Mærsk-aktien steg tirsdag 1,4 pct. til kurs 36.700.

D/S Norden: Overkapacitet i den pressede shippingindustri vil få de globale rederier til at aflyse eller forsinke op mod 40 pct. af alle nybygninger af skibe frem mod slutningen af næste år. Det forudser formanden for det kinesiske rederi China Cosco Holdings ifølge Bloomberg News. Norden lukkede 4,2 pct. højere i kurs 213,5.

Genmab: Biotekselskabets adm. direktør Lisa N. Drakeman vil onsdag præsentere selskabet på den årlige Piper Jaffray Health Care konference i New York kl. 12.00 lokal tid. Investorerne i Genmab har ikke meget at smile af for tiden, efter de internationale finanshuse har brugt de seneste par uger til at sænke både anbefalingen og kursmålet betydeligt på aktien, efter at Genmab nedjusterede forventningerne betydeligt i begyndelsen af november. Genmab lukkede 3 pct. højere i kurs 78.

Cimber Sterling: Det nynoterede selskab tabte 10 pct. af markedsværdien på første handelsdag. SEB Enskilda har mulighed for at gennemføre støtteopkøb for at undgå, at aktien falder yderligere. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv og Berlingske Business.

BRANCHENYT
Læs også