Aktier: C20-fremgang i uensartet marked

Det danske aktiemarked startede onsdagen med beskedne plusser, der hen over eftermiddagen er vokset en anelse.

Effekterne af sidste uges Dubai-krise er udvisket, da C20-indekset nu er tilbage på niveau med sidste onsdag. Udviklingen føres an af Danske Bank, Novo Nordisk og Genmab, mens Coloplast trodser den positive stemning og falder på grund af storaktionær-salg og udbyttebetaling.

- Den finansielle sektor burde være beroliget oven på Dubai-turbulensen, siger Henrik Aagaard Jensen aktiehandler hos Jyske Bank til RB-Børsen.

Genmab stiger 6,1 pct. til kurs 83, hvilket er største C20-stigning. Biotekselskabets adm. direktør Lisa N. Drakeman vil onsdag præsentere selskabet på den årlige Piper Jaffray Health Care konference i New York kl. 12.00 lokal tid. Investorerne i Genmab har ikke meget at smile af for tiden, efter de internationale finanshuse har brugt de seneste par uger til at sænke både anbefalingen og kursmålet betydeligt på aktien, efter at Genmab nedjusterede forventningerne betydeligt i begyndelsen af november.

Danske Bank stiger 3,2 pct. til kurs 113,8, mens konkurrenten Nordea taber 1,0 pct. til kurs 52. Novo Nordisk hjælper C20-indekset, da den stiger 2,3 pct. til kurs 347,3.

Coloplast falder 2,7 pct. til kurs 449,5. Faldet sker, efter at storaktionæren Louis Hansen Estate har bedt Danske Bank sælge op imod 1,5 mio. Coloplast-aktier til eller omkring det nuværende kursniveau. Desuden handles aktien fra i dag uden ret til udbytte. Coloplast besluttede på sin generalforsamling tirsdag at udbetale et udbytte på 7 kr. pr. aktie a fem kroner.

Carlsberg stiger 1,7 pct. til 373,5. Bryggeriet har meddelt, at bryggeriet øger produktionskapaciteten i Northampton fra 4,5 mio. til 6 mio. hkl. Ifølge Kasper Madsen, der er produktionsdirektør i Carlsberg Gruppen, vil besparelsen fra sammenlægningen få fuld effekt fra 2012, men selskabet regner med at kunne se nogle effekter af omstruktureringen allerede i 2011.

A.P. Møller - Mærsk falder 0,5 pct. til 36.500. Det er lykkedes Mærsk at afhænde størstedelen af sin plastikvirksomhed Rosti Technical Holdings, der er en del Rosti, til trods for, at alle salgsplaner blev skrinlagt tidligere på sommeren. Rosti Technical Holdings er solgt til det svenske selskab Nordstjernan, og parterne er enige om ikke at oplyse prisen. Samtidig har Nordstjernan en option på at købe den resterende del af Rostis amerikanske forretning.

Yderligere fortæller administrerende direktør for Mærsk-koncernen Nils Smedegaard i et interview med den britiske avis Financial Times, at de udvidede stemmerettigheder for A-aktionærer og selskabets generelle struktur vil forblive det samme fremover. I interviewet meddeler Nils Smedegaard, at han er overbevist om, at den hårdt ramte containerdel vil genvinde sin tidligere styrke.

D/S Norden, der tirsdag steg 4,2 pct. stiger onsdag 2,9 pct. til 219,8. Overkapacitet i den pressede shippingindustri vil få de globale rederier til at aflyse eller forsinke op mod 40 pct. af alle nybygninger af skibe frem mod slutningen af næste år. Det forudser formanden for det kinesiske rederi China Cosco Holdings ifølge Bloomberg News.

BRANCHENYT
Læs også