Aktier: Små udsving i Europa i stille marked

De europæiske markeder viser ikke nær så stor optimisme, som det danske.

De europæiske aktier har det meste af onsdagen fluktueret mellem plus og minus. Nokia er i fokus efter en opdatering af sine prognoser, mens den europæiske medicinalsektor nyder godt af en løftet sektor-anbefaling fra UBS.

Franske CAC40 falder med 0,1 pct. til 3773, tyske DAX 30 falder 0,2 pct. til 5764, mens britiske FTSE 100 falder 0,2 pct. til 5302.

Den europæiske mobilindustri er nyhedsaktuel onsdag. Verdens største mobilproducent, Nokia, har forud for sit fjerdekvartals regnskab udtalt, at selskabet forventer at fastholde sin markedsandel i løbet af 2010, trods tilbagegang i Kina samt hård konkurrence fra mobilproducenter som bl.a. Apple iPhone og BlackBerry. Ifølge Bloomberg News er Nokias markedsandel i tredje kvartal faldet til 39,3 pct. fra 42,3 pct. forrige år. Nokia vil konkurrere med nye touch-screen-telefoner og bedre applications (funktioner). Nokia-aktien falder 1,8 pct. til 91,4 skr.

Den europæiske medicinalsektor nyder godt af, at UBS har løftet sin anbefaling til "akkumuler" fra "neutral" på aktier indenfor sektoren. Det skriver Bloomberg News. Anbefalingen hviler på forventninger om stabilisering af sektoren i løbet af næste år. Investorerne har hidtil pålagt medicinalbranchen en del usikkerhed grundet sundhedsreformen i USA, der kunne sætte det amerikanske medicinalmarked under pres.

Verdens største udvikler af kræftmedikamenter, Roche Holding, fra Schweiz stiger 1 pct. til 162 sfr., efter at Roche har vist positive resultater af test af to af sine kræftmedikamenter. Roche har tidligere opkøbt biotekgiganten C, som er konkurrent til danske Genmab.

Aktierne i det franske mediekonglomerat Vivendi stiger 1,1 pct. på opkøbsspekulationer. General Electric havde mandag indgået en halv aftale med Vivendi om overtagelse af dets andel i NBC Universal for et beløb af 5,8 mia. dollar.

Også den europæiske energisektor er præget af opkøbsspekulationer, efter at to franske energigiganter Alstom og Schneider Electric har budt 2,29 mia. dollar på transmissions- og distributionsaktiverne hos atomkraftkoncernen Areva. Areva er tilfreds med budet, selvom GE og Toshiba har budt højere. Areva stiger 0,3 pct. til 345,1 euro.

Den engelske banksektor lider stadig tilbagegang i kølvandet af Dubai-krisen. Royal Bank of Scotland, der sammen med HSBC tegner for størstedelen af de dårlige udlån til Dubai World, falder 6,5 pct. til 32 pence. Credit Suisse har meddelt at engelske banker "stadig ikke er attraktive".

BRANCHENYT
Læs også