Magtkamp ulmer i den danske fiber-branche

Firmaet Dansk Bredbånd holder fast i retten til at sælge tjenester i de allierede elselskabers fibernet trods en trussel om at blive smidt ud.

Hvem har ret til at sælge tjenester i elselskabernes fibernet?

Spørgsmålet rejser sig i kølvandet på den fælles fibersatsning, som 15 elselskaber etablerer sammen.

Forleden annoncerede elselskaberne, at de vil slå pjalterne sammen og dermed etablere et fælles selskab, der skal sælge tjenester som telefoni, internet og tv i deres fibernet. Det sker ved at fusionere tjenesteudbyderne Smile Content og Profiber.

Samtidig annoncerede Kim Frimer, der er administrerende direktør i Energi Randers samt talsmand for det fælles fiberprojekt, at elselskabernes fibernet i fremtiden bliver lukket land for fremmede udbydere.

Dansk Bredbånd leverer imidlertid tjenester i dele af det fibernet, som flere af selskaberne i den ny fiberprojekt sidder på.

Og det kommer udbyderen også til fremover, fastholder bestyrelsesformand Svenn Dam fra Dansk Bredbånd, da Computerworld spørger ham.

"Vi har nogle individuelle aftaler med en række elselskaber. Langt hovedparten af dem er formuleret på en måde, så vi kan levere og sælge til nye kunder i al den tid fremover, som jeg kan se," siger Svenn Dam.

Kim Frimer ser dog anderledes på det.

"Hvis det er al den tid, han kan se ud i fremtiden, så er hans fremtid ikke særlig lang," siger Kim Frimer.

Kontrakter skal respekteres

..

BRANCHENYT
Læs også