Nye regler vil fjerne Danmark fra Facebook

Facebook slår ned på en særlig grupperings-form. Ideen er at forbedre alle brugernes privacy.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Computerworld News Service: Facebook er på vej med en række større forandringer for selskabets privacy-regler.

Det sker med en række nye regler, der sigter mod at gøre det nemmere for brugerne at få overblik over, hvilke oplysninger og billeder de deler.

I en udsendt meddelelse skriver Facebook-stifter Mark Zuckerberg, at selskabet vil fjerne de regionale netværk - der er grupperinger af folk alt efter, hvor de bor.

Gå sammen med kolleger og skolevenner
De pågældende netværk er ellers oprindeligt tænkt som en mulighed for folk, der ønskede at gruppere sig efter deres fælles geografiske udgangspunkt som eksempelvis skole, arbejde eller klub.

Muligheden blev straks meget populær, da den blev lanceret. Det førte til, at Facebook gjorde det muligt for alle fra eksempelvis 'London', 'Danmark' eller 'Indien' at samle sig i en gruppe.

Netværket betød imidlertid, at alle medlemmer fik adgang til informationer og fotografier i brugerens profil.

Det betød, at mange aldeles fremmede fik adgang til de private oplysninger, medmindre brugeren foretog specifikke ændringer i sine privacy-indstillinger - og det er en ting, som mange brugere enten glemmer eller ikke ved, at de har mulighed for.

Blevet alt for stor
Mark Zuckerberg skriver, at netværks-tanken fungerede fint i Facebooks tidligere dage, da tjenesten primært blev anvendt af studerende.

Nu er virkeligheden imidlertid en anden, i det Facebook ifølge Zuckerberg i dag har mindst 350 millioner registrerede brugere.

"Nogle af disse regionale netværk har i dag flere millioner medlemmer, og derfor har vi konkluderet, at det ikke længer er den bedste måde for dig at kontrollere din privacy på," skriver Mark Zuckerberg.

"Næsten halvdelen af alle Facebook-brugere er medlemmer af et regionalt netværk, så det er et vigtigt emne for os. Mere end 100 millioner brugere vil få en bedre privacy, hvis vi kan bygge et bedre system," skriver han.

BRANCHENYT
Læs også