Aktier: Beskedne plusser i USA trods skuffende jobtal

USA har modsat de europæiske markeder lagt an til en beskeden forsættelse på tirsdagens kursrally.

Det sker til trods for en skuffende jobindikator (ADP). Onsdagen har været præget af en tynd nyhedsstrøm, hvorfor fokus hovedsageligt vil være rettet mod den amerikanske centralbanks erhvervsundersøgelse Beige Book, der er onsdagens næste hovedbegivenhed.

Nasdaq 100 åbnede 0,3 pct. højere i 2182, S&P 500 åbnede 0,04 pct. lavere i 1108,5, mens Dow Jones åbnede 0,01 pct. lavere i 10.470.

Walgreen falder 4,6 pct. til 37,6 dollar, efter at kæden kom med salgstal for november. Walgreen forhandler receptpligtig-medicin, men er ellers den amerikanske pendant til Matas. Koncernen har oplevet en organisk salgsvækst på 3,9 pct. i forhold til samme periode i fjor.

Morgan Stanley hæver sin sektoranbefaling på de amerikanske luftfartsaktier til positive "attraktiv" fra "ligevægt". Det sender de amerikanske luftfartsaktier op. Morgan Stanley hæver sin anbefaling på luftfarts-aktien AMR til positive "overvægt" fra "ligevægt", og AMR stiger 4,6 pct. til 6,6 dollar. AMR er moderkoncernen til UAL og United Airlines.

Den amerikanske bank Suntrust stiger 2,6 pct. til 23,8 dollar, efter at Credit Suisse hæver sin anbefaling på aktien til positive "outperform". Credit Suisse hæfter sig ved, at Suntrust har en demografisk styrke i sin region.

Den private arbejdsmarkedsopgørelse ADP ligger på den svage side af forventningerne, da den viser en negativ jobskabelse på 169.000, hvor analytikerne havde ventet et jobtab på 150.000 i november. Seneste opgørelse bliver dog nedrevideret til 195.000 jobtab fra 203.000. Det giver lidt ekstra usikkerhed frem mod fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport for november.

- Det kommer til at se lidt tyndt ud, indtil vi får demonstreret at økonomien virkelig er ude af recessionen, lyder kommentaren fra Michael Mullaney fra Firuaciary Trust til Bloomberg News, oven på onsdagens ADP-tal.

BRANCHENYT
Læs også