Obligationer: Små udsving i afventende handel

Det blev ikke til de store udsving i onsdagens danske obligationsmarked, hvor den private amerikanske ADP-jobindikator skuffede lidt.

Den danske valutareserve blev offentliggjort sent onsdag, hvilket på et senere tidspunkt kan åbne op for en individuel dansk rentejustering.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede onsdag 0,11 point lavere i kurs 102,99 med en effektiv rente på 3,48 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-38'erne 0,08 point lavere i kurs 93,05 med en effektiv rente på 4,67 pct.

Den danske valutareserve blev styrket, da den steg til 383 mia. kr., men det ventes først senere at kunne give udslag i en justering af den danske rente.

- Udsigten til torsdagens ECB-rentemøde og decembers refinansiering af fleks-renterne, at det først senere kan blive aktuelt med en dansk rentesænkning, udtalte senioranalytiker Anders Matzen fra Nordea til RB-Børsen.

Den private arbejdsmarkedsopgørelse ADP viste en negativ jobskabelse på 169.000, hvor analytikerne havde ventet et jobtab på 150.000 i november.

BRANCHENYT
Læs også