Aktier: TrygVesta går mod strømmen

Efter torsdagens sene dyk i USA åbner de europæiske aktiemarkeder med moderate kursfald, og C20-indekset begynder fredagen 0,1 pct. lavere i 334,43.

Trygvesta går mod strømmen, efter at JPMorgan har vendt en salgsanbefaling til en købsanbefaling på aktien. Yderligere er der fokus på Carlsberg og Novozymes.

- Den negative stemning har udgangspunkt i de sene fald i USA. Det er småt med selskabsspecifikke nyheder, og markedet afventer eftermiddagens amerikanske jobrapport. Trygvesta er i fokus grundet JPMorgan, og Carlsberg får også opmærksomhed på grund af finanshuset Erik Penser, og Vestas er interessant her op til klimatopmødet, udtaler aktiechef Ole Kjær Jensen fra Sydbank til RB-Børsen.

Trygvesta stiger 1,3 pct. til 345,5 efter positive meldinger fra JPMorgan. Forsikringskoncernen står i et markant bedre lys hos det amerikanske finanshus JPMorgan, der hæver sin anbefaling på Trygvesta-aktien til "overvægt" fra tidligere "undervægt". JPMorgan hæver kursmålet til 422 kr. fra 300 kr.

Carlsberg falder 0,5 pct. til kurs 388,3 efter tre dage med kraftige kursstigninger. Kursstigningerne er kommet samtidig med, at det svenske finanshus Erik Penser de seneste tre dage har været på storindkøb i bryggeri-aktien. Fredag morgen fortsætter Erik Penser sine opkøb, og det med et opkøb på 53.371 Carlsberg-aktier, hvilket svarer til 20,7 mio. kr. Erik Penser fungerer typisk som en mægler for andre børsmæglere (brokers broker).

Novozymes åbner 0,3 pct. lavere i kurs 504. Den schweiziske investeringsbank Credit Suisse har fredag morgen indledt sin dækning af Novozymes-aktien med en neutral anbefaling og et kursmål på 500 kr. pr. aktie. Credit Suisse er imponeret over Novozymes track rekord siden børsintroduktionen tilbage i 2000 med en organisk vækst på 8 pct., hvilket har outperformet enzymindustriens vækst på 5 pct. Credit Suisse venter, at Novozymes kan fortsætte med at outperforme industrien. Credit Suisse bemærker, at en værdifastsættelse af Novozymes er svær, og der er ingen klare internationale konkurrenter. Credit Suisse vurderer, at koncernens værdi er afspejlet i aktien.

Nordea kommer skidt fra start med et fald på 1,4 pct. til krus 53,3, mens Danske Bank ligger 0,3 pct. til kursen i 118,3. Det sker, efter at bankerne havde en god torsdag. De amerikanske banker faldt torsdag aften trods positive meldinger fra Bank of America.

NKT Holding åbner 0,2 pct. højere i kurs 287. NKT datterselskabet Photonics arbejder på en avanceret laserteknologi, som skal begrænse belastningen af vindmøllers gearkasser og dermed øge udbyttet. Det skriver Børsen fredag.

Jyske Bank har afsluttet sin fortegningsretsemission, der blev fuldtegnet. Resultatet blev 10.800.000 stk. nye aktier, hvilket gav et bruttoprovenu til banken på 1188 mio. kr. Jyske Bank åbner 1,7 pct. lavere i kurs 175.

BRANCHENYT
Læs også