10 it-forudsigelser for 2010

Analysehuset IDC fremlægger 10 it-tendenser, som kommer til at præge 2010. Den altoverskyggende tendens bliver "transformation." Se alle forudsigelserne her.

Tiderne skifter - og denne gang ser det ud til at være til det bedre.

Det er konklusionen i analysehuset IDC's forudsigelser for 2010.

Hvor IDC's forudsigelser for 2009 var præget af forventninger om nulvækst og negativ vækst, så er forventningerne til 2010 anderledes positive.

Øverst på IDC's top 10-liste finder man forudsigelsen om, at it-industrien i det kommende år vil opleve en vækst på 3,2 procent på verdensplan, hvilket vil bringe os på niveau med situation i 2008.

"2010 vil være et år med en beskeden bedring it- og teleindustrierne. Men bedringen vil ikke betyde en tilbagevenden for situationen før recessionen," indleder IDC rapporten "IDC Predictions 2010."

I stedet vil 2010 ifølge analytikerne være et år præget af transformation, hvor blandt andet cloud computing, mobilitet og udrulningen af højhastigheds-netværk vil komme til at have stor indflydelse.

"Disse transformations-kræfter vil drive nøgle-spillere til at redefinere sig selv og deres tilbud og vil sætte gang i en masse aktiviteter inden for konsolideringer og opkøb," vurderer IDC.

Her er IDC's top 10 for 2010 (frit oversat):

..

BRANCHENYT
Læs også