Aktier: USA-tal sendte C20-aktierne i plus

C20 sprang sammen med de europæiske markeder i vejret, efter at den amerikanske arbejdsmarkedsrapport tog fusen på analytikerne med en ordentlig positiv overraskelse fredag eftermiddag.

Indekstab på 0,5 pct. blev øjeblikkeligt vendt til plusser, og C20 lukkede således 0,8 pct. højere i 337,62. Derudover var fokus rettet mod Vestas og Trygvesta, der begge har fået hævet deres anbefalinger fra finanshuse.

S&P hævede fredag sin anbefaling på Vestas fra "sælg" til "køb". Vestas åbnede med fald på op mod 1,8 pct. Men efter opjusteringen og job-overraskelsen fra USA, blev situationen vendt på hovedet, og Vestas lukkede 1 pct. højere i 353,5. Standard & Poors Research venter, at Vestas fra 1. kvartal 2010 kan fremvise vækst i ordrebogen, efter at koncernen seks kvartaler i træk har vist tilbagegang. Yderligere pointerer finanshuset, at driftsindtjeningsforbedringer ikke er indpriset. Vestas' driftsmarginal vil nyde godt af fald i omkostningerne. På kort sigt kan klimatopmødet COP15 være en kurstrigger. Klimakonferencen begynder på mandag. Der ventes ikke en juridisk bindende aftale, men der kan komme en politisk aftale, vurderede finanshuset...

BRANCHENYT
Læs også