Finansfokus tirsdag

Lavprisbryggeriet Harboes Bryggeri tiltrækker opmærksomhed med sit halvårsregnskab.

FLSmidth-aktionærer vil følge investormødet hos minekunden Xstrata. Ellers kommer der markedsopdateringer fra flere amerikanske giganter, hvor 3M Group bliver hovedattraktionen.

Harboes Bryggeri fremlægger halvårsregnskab, efter at lavprisbryggeriet i regnskabet for første kvartal gentog forventningerne til helåret. Harboe Bryggeri venter et overskud på 55-65 mio. kr. før skat i 2009/10, hvilket er en fremgang fra 35,1 mio. kr. før skat for 2008/09. Harboes Bryggeris lavprissegment vil typiske nyde godt af forbrugernes øgede fokus på prisen. Det giver forbrugerne større lyst til såkaldt downtrading, hvor de dyre mærker skiftes ud med det billigere alternativ. Yderligere kan regnskabet fra Harboes Bryggeri nyde godt af billigere råvarer. Harboes Bryggeris discountsegment er dog blevet suppleret med opkøbet af Gourmetbryggeriet, som i sidste regnskabsår havde en omsætning på 29 mio. kr. Harboe Bryggeri kunne i slutningen af oktober tvangsindløse de sidste aktier i Gourmetbryggeriet og derefter afnotere selskabet.

Investorerne i FLSmidth vil have blikket rettet mod Storbritannien, hvor minegiganten Xstrata, som blandt andet gør sig inden for kobber og kulproduktion, er aktuel med investormøde. Den 3. december i år oplyste selskabet, at man vil øge investeringerne med 89 pct. til 6,8 mia. dollar næste år, idet den globale efterspørgsel på råvarer er blevet markant forbedret. Eksempelvis er prisen på kobber blevet fordoblet i år.

Den britiske detailkoncern Tesco er aktuel med en markedsopdatering for tredje kvartal, efter at omsætningen overraskede positivt for første halvår, mens indtjeningen fortsat halter lidt efter. Koncernen skrev i halvårsregnskabet, at ikke-fødevaresalget var gået godt i Storbritannien, og der er tegn på forbrugeroptimisme i UK. Generelt er salget i Europa gået godt i lyset af det økonomiske tilbageslag. Polen blev fremhævet som et lyspunkt i Østeuropa.

Det amerikanske industrikonglomerat 3M er aktuel med investormøde, hvor giganten vil fremvise detaljer for det fremtidige forretningsmiljø. Det spændende er, om 3M kan hæve forventningerne til fjerde kvartal. JP Morgan skrev den 1. december, at markedets indtjeningsforventninger til 3M er konservative, og finanshuset gav aktien en "overvægt"-anbefaling. Det er ventet, at 3M Group vil komme med meldinger om 2010.

Fast-food giganten McDonalds offentliggør salgstal for november inden de amerikanske markeder åbner. Det er specielt en stærk udvikling i Europa, som baner vejen frem for selskabet, som i oktober kunne vise en stigning på 3,3 pct. i det sammenlignelige salg, hvor Europa trak op med en fremgang på hele 6,4 pct.

Efter lukketid rettes blikket mod Texas Instruments. Den amerikanske mikrochipproducent er aktuel med en markedsopdatering, hvor det er ventet, at koncernen vil opdatere (indsnævre) prognoserne for fjerde kvartal. I regnskabet for tredje kvartal vurderede Texas Instruments, at omsætningen i fjerde kvartal vil ligge på 2,78-3,02 mia. dollar, mens EPS-indtjeningsprognosen lyder på 42-50 cent. Begge prognoser var klart bedre end analytikerne havde ventet.
..

BRANCHENYT
Læs også