Verden rundt

NEW YORK Fredagens jobtal har skabt forventninger om, at de ventede rentestigninger fra Federal Reserve vil komme hurtigere end først antaget, og det fik en række aktieinvestorer til at holde igen med deres købsordrer.

American Express klarede sig fint, efter at Bank of America-Merrill Lynch havde hævet sin anbefaling af aktien til neutral fra underperform. Sidst på eftermiddagen var niveauet i New York uensartet.

TOKYO Det japanske aktiemarked fandt sig hurtigt til rette i det opadgående spor under mandagens handel, og ved lukketid var det ledende Nikkei-indeks steget knap 1,5 pct. Styrkelsen af den amerikanske dollar over for yennen gjorde de eksportorienterede selskaber til investorernes favoritter, og derudover var fredagens overraskende stærke beskæftigelsesrapport fra USA med til at øge købelysten.

LONDON Først på mandagen blev flere af bankaktierne trængt en smule i defensiven, fordi der gik snak i markedet om, at Storbritanniens finansminister, Alistair Darling, havde planer om at kigge nærmere på beskatningen af bankernes bonusordninger. Flere af de ressource-relaterede selskaber havde ligeledes svært ved at holde skansen grundet faldende priser på råvarer og metaller, men markedet lukkede kun lidt ændret.

FRANKFURT Det tyske aktiemarked gjorde ikke meget væsen af sig under mandagens handel, men under den rolige overflade var der rift om aktierne i BASF. Interessen skyldtes, at topchefen, Jürgen Hambrecht, til avisen Frankfurter Allgemeine havde givet udtryk for, at indtjeningen i 4. kvartal ville overgå forventningerne. Siemens faldt, da Morgen Stanley nedjusterede sin anbefaling fra overvægt til ligevægt.
..

BRANCHENYT
Læs også