Medarbejdere flygter for at undgå bonusindgreb

De bedst kvalificerede medarbejdere flygter fra statskontrollerede banker for at undgå at blive ramt af indgreb mod bonusordninger. Bank of America vil betale statspenge tilbage for at kunne benytte bonusordninger

Mange ansatte i finansindustrien stemmer i disse uger med fødderne i en stille protest mod det politiske ønske om indgreb mod de omdiskuterede bonusordninger.

Mest intens er debatten i de lande og byer, som huser de globale finanscentre, og hvor de årlige bonusudbetalinger udgør en mærkbar udpumpning af penge i den lokale økonomi.

Staten New York henter således hver femte skattedollar fra finansindustrien, og selv om skattestrukturen er en anden i Storbritannien, har det målbar effekt i Storlondon, når - som tilfældet er - cirka 5.000 i finansindustrien i The City i år står til at få en bonus på 1 mio. pund eller mere.

Debatten om at begrænse bonusudbetalingerne fra i hvert fald de banker og finansforetagender, der i en eller anden form modtager statshjælp, har skabt en medarbejderflugt til de arbejdsgivere i finansindustrien, som frit kan udbetale bonus, og som ikke ventes at blive omfattet af et eventuelt indgreb.

Medarbejderflugt


..

BRANCHENYT
Læs også