Finansfokus

Forsikringskoncernen Topdanmark sætter sig onsdag i rampelyset med sin kapitalmarkedsdag, hvor regnskabstallene for tredje kvartal formentlig kommer i fokus.

Topdanmark fremlagde den 24. november sit regnskab for tredje kvartal, hvor skadesforsikringsaktiviteterne skuffede med omsætningen og indtjeningen, hvilket dog blev modsvaret af en positiv overraskelse fra afkastet fra værdipapirerne. Topdanmark er på linje med de øvrige forsikringsselskaber ramt af de økonomiske stramme tider, hvilket resulterer i en øget frekvens af tyverier og indbrud, som giver stigende skadeserstatningsomkostninger.

Brd. Klee, som er en landsdækkede distributør af tekniske komponenter til industri- og maskinbranchen, er onsdag aktuel med regnskab for helåret 2008/09. Selskabet sænkede den 3. oktober forventningerne til et tab på 0,5-1,5 mio. kr. før skat i 2008/09, da bundlinjen er ramt af afmatning i omsætningen og ordreindgangen, samt afviklingsomkostninger.

Den tyske SAS partner Lufthansa kommer med trafiktal for november, efter at det sammenlignelige salg steg 0,5 pct. i oktober. Den såkaldte load faktor i passagerantallet steg 1,7 basispoint til 80,5 pct. i oktober, mens der for cargo transporten var tale om et fald på 3,2 basispoint til 61,9 pct. i oktober.

Den britiske bank Standard Chartered, der henter størstedelen af sin indtjening i Asien og Mellemøsten, er aktuel med en markedsopdatering for tredje kvartal. I halvårsregnskabet faldt aktien tilbage på planerne om en emission på 1 mia. pund, som blandt andet skulle gå til at øge den asiatiske vækst.

Den schweiziske genforsikringsgigant Swiss Re er aktuel med investormøde, hvor investorerne vil afvente meldinger om det fortsat usikre forretningsmiljø. I andet kvartal lå combined ratio på 89,4 pct., hvilket var klart bedre end ventet, mens Swiss Re for helåret venter en bedre combined ratio end 95 pct.

På makrosiden vil der være fokus på endelige tal for den japanske BNP-vækst i tredje kvartal, som ventes at blive nedrevideret til en stigning på 0,7 pct. sammenlignet med en fremgang på 1,2 pct. i den forrige opgørelse.

Der kommer også endelige tal for de tyske forbrugerprise, som ventes at vise et fald på 0,2 pct. i november, mens der på årsbasis er tale om en fremgang på 0,3 pct. Begge tal er på linje med forrige opgørelse.

Afsluttende kommer der tal for de amerikanske engroslagre, som ventes at vise et fald på 0,5 pct. i oktober sammenlignet med et fald på 0,9 pct. måneden forinden.

BRANCHENYT
Læs også