Profiler forlader TryghedsGruppen

Tre markante personer har valgt at forlade TryghedsGruppen.Nyt medlem i TryghedsGruppens repræsentantskab fik 1 mio. kr. til forskningsprojekt.

Flere markante profiler har forladt TryghedsGruppen, kort tid før kunderne i TrygVesta og Nordea Liv & Pension skal vælge 21 medlemmer til gruppens repræsentantskab.

Navne som Finansforbundets tidligere formand Allan Bang, adm. direktør i Grontmij Carl Bro Birgit Nørgaard og dansk landbrugs nye stærke mand, Michael Brockenhuus-Schack, har alle meddelt, at de ikke ønsker at fortsætte i det udskældte selskab.

TryghedsGruppen ejer 60 pct. af forsikringskoncernen TrygVesta. Forsikringskunden Jørn Astrup Hansen og flere andre vil have aktiekapitalen udloddet til kunderne, som det skete i det gamle Topdanmark.

Den tidligere bankdirektør har derfor stiftet foreningen Trygsagen, der skal fremme forsikringstagernes indflydelse i koncernen. Ved de seneste to valg til repræsentantskabet i Midtjylland og Nordjylland fik kandidater opstillet af forsikringstagerne begge gange flere stemmer end bestyrelsens kandidater. Fem af de 70 medlemmer af repræsentantskabet er således indvalgt uden om bestyrelsen.

Hovedstadsregionen er imidlertid det sted, hvor TrygVesta har flest kunder, og det er derfor også det sted, hvor der er flest tillidsposter i spil. Derfor har både Trygsagen og TryghedsGruppens gennem længere tid forberedt sig på en hård valgkamp. Personaleforeningen Solit i Tryg har for eksempel opfordret sine medlemmer til at stemme på blandt andre Tryghedsgruppens formand, Mikael Olufsen, der også er bestyrelsesformand for TrygVesta. Mikael Olufsens støtter har også rundsendt en e-mail, hvori de opfordrer deres netværk til at stemme på ham.

Kampvalg

..

BRANCHENYT
Læs også