København er den grønneste storby

København er den "grønneste" storby i Europa foran Stockholm, Oslo, Wien og Amsterdam. Det mener industrikoncernen Siemens, der har lavet et stort studie af miljø og bæredygtighed i 30 europæiske storbyer fra 30 forskellige lande.

De 30 byer er vurderet på otte områder, herunder CO2-udslip, energi, bygninger, transport, vand og luftkvalitet. Samlet set for alle otte områder kommer København bedst ud.

»Vores analyse viser, at europæiske byer er førende inden for miljømæssige præstationer,« siger James Watson, leder i Economist Intelligence Unit, der står bag undersøgelsen for Siemens.

Storbyerne har typisk meget lavere udledning af CO2 pr. indbygger end landene som helhed. Bedst her er Oslo, der udleder kun 2,5 tons CO2 pr. indbygger pr. år, langt under EU-gennemsnittet på 8,5 tons.

Byerne fremhæves også for stort set alle at have strategier på plads for miljøindsatsen.

Med et maksimum på 100 point når København 87,31 point i de otte kategorier med Stockholm lige efter med 86,65 point.

Bortset fra miljømæssig ledelse, hvor fire byer får topkarakter, ligger København ikke helt i toppen på de enkelte områder. Men byen holder sig pænt med fremme.

Inden for energi bliver det til en andenplads, meget tæt efter Oslo. På transportområdet vurderes København til at være tredjebedst, her efter Stockholm og Amsterdam.

Dårligst er København i kategorien "affald og landudnyttelse", hvor det kun bliver til en syvendeplads.

BRANCHENYT
Læs også