Kursfald i Europa trak C20 lavere

Følg aktiekurserne onlineC20 var tirsdag formiddag oppe i et beskedent plus, men blev mødt af skuffende tal for Tysklands industriproduktion ved middagstid.

Det sendte det generelle marked på rutsjetur frem til lukningen, hvilket var understøttet af mandagens negative meldinger fra den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke. C20-indekset lukkede 0,9 pct. lavere i 333,39.

»Ser man på tallene for Tysklands industriproduktion over en længere periode, syntes jeg ikke, at det ser så slemt ud. Dubai-uroen vendte også en smule tilbage tirsdag, men vi ser relativt udramatisk på situationen og venter fortsat en underliggende positiv trend,« sagde chefrådgiver Michael Borre i Nordea til RB-Børsen.

Harboe var eneste regnskabsaktuelle selskab på det danske marked tirsdag. Bryggeriets regnskab for 1. halvår viste et fald i omsætningen, men en stigning på 30 pct. i indtjeningen i forhold til samme periode sidste år. Bryggeriet fastholdt sine forventninger til resten af regnskabsåret. Omsætningen blev på 804,8 mio. kr. - 4,2 pct. mindre end i samme periode året før. Resultat af primær drift (EBIT) steg til 32,9 mio. kr. mod 24,9 mio. kr. sidste år - godt 30 pct. højere end første halvår sidste år. Harboe lukkede 0,4 pct. lavere i 113 kr.

Vestas lukkede 4,3 pct. lavere i 338,5, da aktien var ramt af selskabets nedskæringer i USA. Vestas foretog et mere voldsomt træk end ventet, da vindmølleproducenten sender 500 ansatte i USA på orlov i begyndelsen af 2010. Det konstaterede Jyske Banks Vestas-analytiker, Christian Nagstrup.

»De går lidt mere drastisk til værks, end jeg havde forventet. Jeg troede mere, at det var et spørgsmål om, at de skulle hyre i et lavere tempo. Det var også det, de meldte ud ved regnskabet for 3. kvartal. Det er en anderledes melding, end vi fik ved regnskabet,« sagde Christian Nagstrup til RB-Børsen.

DSV-aktien lukkede tirsdag 0,7 pct. lavere i kurs 88,2. Transportkoncernen DSV's amerikanske konkurrent, FedEx, opjusterede mandag aften indtjeningsforventningerne til regnskabsårets 2. kvartal markant.

Nordea lukkede 1,88 pct. lavere i 52,3. Morgenavisen Jyllands-Posten skrev tirsdag, at Nordea er i spil til erstatninger på op til 1 mia. kr. i Finland, hvilket skyldes salget af investeringsprodukter, som bl.a. er baseret på de dødsmærkede islandske banker og de amerikanske boliglånshuse Fannie Mae og Freddie Mac.

ALK-Abello lukkede 2,2 pct. lavere i kurs 418. Godkendelsen af ALK-Abellos nærmeste konkurrent, franske Stallergenes pendant til allergitabletten Grazax og de seneste positive treårs-data fra forsøg med tabletten, er en klar fordel i relation til allergivaccineselskabernes største udfordring, nemlig markedspenetreringen. Det vurderede analytiker Brian Rathje fra Alm. Brand Markets.

BRANCHENYT
Læs også