Flugten fra Dubai fortsætter

Ny analyse venter, at flere selskaber i Dubai må bede om genforhandling af gældsposter.

Udsalget på børserne i De Forenede Arabiske Emirater fortsatte tirsdag, da stadig flere investorer tog flugten på grund af usikkerheden om Dubais gældsproblemer.

DFM-indekset på børsen i Dubai faldt 6,1 pct., hvilket var det største kursfald, der tirsdag blev registreret på nogen børs i verden, og indekset ligger nu 22 pct. under niveauet den 25. november, da den statsejede koncern Dubai World bad om henstand på hen ved halvdelen af sin 300 mia. kr. store gæld.

Hårdest ramt var De Forenede Arabiske Emiraters største ejendoms- og entreprenørkoncern Emaar Properties PJSC, der dykkede 9,8 pct. og dermed kom tæt på det maksimalt tilladt kursudsving på 10 pct. på én handelsdag.

Som i de foregående dage samledes interessen sig om Dubai World ejendomsselskab Nakheel PJSC, hvis 17,5 mia. kr. store islamiske obligationslån forfalder til indfrielse på mandag. Tirsdag faldt kursen på Nakheel-obligationerne til 49,25, hvilket er bundrekord og et vidnesbyrd om, at investorerne ikke tror på, at Nakheel kan klare skærene ved at få de ønskede seks måneders henstand med betalingen, men vil være tvunget til at kræve en reduktion af gælden.

Behov for mere henstand

..

BRANCHENYT
Læs også