Obligationer: Marginale udsving trods nervøsitet

De danske obligationskurser ligger onsdag middag med marginale kursudsving, hvor tabene har et lille overtag.

Det til trods for, at nervøsiteten lurer i markederne, men også efter at de sidste par dage har budt på kursstigninger. Nervøsiteten har givet kursfald på aktiesiden, hvor især de britiske banker trækker nedad i stemningen.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, ligger onsdag middag 0,08 point lavere i kurs 104,24 med en effektiv rente på 3,48 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-38'erne 0,03 point lavere i kurs 93,58 med en effektiv rente på 4,62 pct.

- Det er et stille marked efter de seneste dages kursstigninger. Problemerne i Dubai er umiddelbart håndterbare - men nervøsiteten vil fortsætte, indtil man når frem til en løsning mellem Dubai og de private kreditorer. Ser man på Grækenland, så har landet længe kørt mod den situation, hvor landet nu befinder sig. Grækenland viser, at der er en grund til EU's finansielle regler og målsætninger, udtaler chefanalytiker Ulrik Bie fra Nykredit Markets til RB-Børsen.

Onsdag morgen viste de endelige tyske forbrugerpriser et fald på 0,1 pct. i november. Analytikerne havde ventet et fald på 0,2 pct., som seneste opgørelse viste. Målt på årsbasis blev det til en stigning på 0,4 pct., hvor der var ventet en stigning på 0,3 pct.

Den franske handelsbalance viste et underskud på 4,4 mia. euro for oktober, hvor analytikerne havde ventet 2,3 mia. euro. Forrige opgørelse blev revideret til et minus på 2,8 mia. euro fra 1,8 mia. euro.

Natten til onsdag er de endelige tal for den japanske BNP-vækst i tredje kvartal blevet offentliggjort, som på annualiseret basis viste en fremgang på 1,3 pct. sammenlignet med en fremgang på hele 4,8 pct. i den forrige opgørelse. Analytikerne havde ventet en nedrevidering, men af mindre karakter til en fremgang i BNP-væksten i tredje kvartal på 2,8 pct. Bedre ser det ud for den japanske økonomi fremadrettet, idet regeringen tirsdag offentliggjorde planerne for en stimuluspakke på 81 mia. dollar, hvilket gerne skulle øge den økonomiske vækst.

Præsident Barack Obama efterlyste tirsdag aften en ny stor vækstpakke. Præsidenten talte om en vækstpakke i omegnen af 150 mia. dollar, som skal understøtte den gyngende økonomi og skabe vækst, samt afskaffe den pinefulde arbejdsløshed med tocifret procentsats.

BRANCHENYT
Læs også