Aktier: Topdanmark og Rockwool er i fokus

Rockwool stiger, efter at Politiken skriver, at isolering er det væsentligste element i løsningen af klimakrisen.

Topdanmark reducerer det løbende tilbagekøbsprogram, og investorerne kvitterer med stort aktiefald. C20 har vundet lidt tilbage og ligger uændret i 333,36. De tre store europæiske indeks ligger onsdag over middag med moderate stigninger i omegnen af 0,1 pct.

Rockwool stiger 5,7 pct. til kurs 558. Hverken vind, sol eller nogen anden form for grøn energi er det væsentligste element i løsningen af klimakrisen. Det er derimod isolering, lavenergivinduer og andet, der kan nedbringe varmespild i bygninger, skriver Politiken onsdag. En endnu ikke offentliggjort analyse fra IEA (Det Internationale Energiagentur) konkluderer, at energieffektivisering i blandt andet boliger og transport kan stå for 60 procent af den CO2-reduktion, der ifølge videnskaben er nødvendig frem mod 2020. Mere end 20 procent af den kan hentes i bygninger.

Topdanmark ligger 3,1 pct. lavere i kurs 695. Forsikringskoncernen er i fokus med sin kapitalmarkedsdag. Topdanmark vil reducere det løbende tilbagekøbsprogram på grund af de fremtidige kapitalkrav.

- Den påtænkte styrkelse af Topdanmark Forsikrings basiskapital nødvendiggør en tilsvarende reduktion i tilbagekøbet af Topdanmark-aktier, skriver selskabet, der dog fastholder, at der fortsat er tale om et betydeligt aktietilbagekøbsprogram.

Danske Bank falder 0,2 pct. til kurs 114,8, hvor banken har fået hævet sin anbefaling til "neutral" fra "sælg" af det schweiziske finanshus UBS. Konkurrenten Nordea falder 1 pct. til kurs 51,8.

Vestas ligger 0,3 pct. højere i kurs 338 efter tirsdagens dyk på 4,3 pct. Tirsdag var Vestas i fokus grundet nedskæringer af arbejdsstyrken i USA, hvor 500 mænd bliver sendt på orlov i starten af 2010. Vindparkudviklingsselskaber får positive meldinger med fra Credit Suisse i en analyse onsdag morgen. Credit Suisse skriver, at vindparkudviklingsselskaberne i 2010 går en positiv tid i møde med strukturelle vækstmuligheder.

Carlsberg stiger 0,1 pct. til kurs 382,5. Bryggeriet overvejer at investere i et nyt bryggeri i Kharkiv-regionen i Ukraine. Det skriver netmediet FoodBizDaily og citerer chefen for den russiske investeringsgruppe Melon, Sergei Pirozhnikov. Ifølge Sergei Pirozhnikov er forhandlinger mellem Carlsberg og de lokale myndigheder allerede afsluttet, og det danske bryggeri leder nu efter et passende sted at bygge. Sergei Pirozhnikov vurderer, at Carlsbergs investering ligger i niveauet 30-40 mio. dollar (150-200 mio. kr.). Yderligere starter Carlsbergs Baltika eksport til Malaysia. Det skriver netmediet Foodbizdaily. Baltika har sendt de første 17.000 liter af Baltika 9 Extra til Malaysia ad søvejen. Baltika er det eneste russiske ølmærke i Malaysia og vil blive solgt i premiumsegmentet med en gennemsnitspris på 12 ringgit (15 kr.) for 0,5 liter i dåse.

Harboe Bryggeri handles onsdag over middag 0,4 pct. ned til kurs 112,5 kr. Efter tirsdagens regnskab for tredje kvartal fra bryggerigruppen Harboes løfter SEB Enskilda anbefalingen til "hold" fra "sælg", mens kursmålet rykkes op med 10 kr. til 126 kr.

- Harboes har underperformet både absolut og relativt de seneste måneder, og aktiekursen er faldet under vores tidligere kursmål, skriver SEB, som begrundelsen. Da banken ser bedring forude blandt andet grundet gunstig hedging af råvarer.

BRANCHENYT
Læs også