Politi stormer tysk storbank

Anklagemyndigheden sigter tidligere og nuværende direktører i Tysklands største delstatsbank, Landesbank Baden-Württemberg, for groft mandatsvig.De sigtede risikerer 10 års fængsel.

Det kunne blive den største bankskandale i Forbundsrepublikken Tysklands historie. Det kan også ende med at blive et kæmpemæssigt flop.

Med et velkoordineret overraskelsesangreb stormede 240 politifolk mandag morgen 10 privatboliger og den statslige bank Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) i Stuttgart. Flere direktører sigtes for groft mandatsvig i forbindelse med højrisikable spekulationer. Blandt de sigtede er bankens tidligere adm. direktør. Hvis de sigtede bliver dømt efter anklageskriftet, risikerer de op til 10 års fængsel.

LBBW er den største delstatsbank i Tyskland. Statsadvokaten i Stuttgart efterforsker, om bankens ledelse i forbindelse med finanskrisen har begået groft mandatsvig ved at indgå for risikable forretninger. På grund af den globale finanskrise - og oven på turbulensen omkring den amerikanske storbank Lehman Brothers fallit - led LBBW i 2008 et tab på 2,1 mia. euro. Også i år regnes der med et tab i den størrelsesorden.

Syv direktører sigtet


..

BRANCHENYT
Læs også