Dong-obligationer for 1 mia. euro revet væk

Dongs udbud af obligationer for 1 mia. euro (7,5 mia. kr.) blev i går revet væk, og tegningen lukkede efter 40 minutter.

Det skriver netavisen business.dk.

»Jeg er overbevist om, at den store interesse skyldes, at vi har at gøre med en professionel og dygtig udsteder. Dong har brugt de seneste uger på at besøge potentielle investorer og forklare om virksomheden og dens strategi. Et andet element er, at energiforsyningssektoren, som Dong er i, er meget populær, fordi den er relativ stabil,« siger Bo Wetterstein, der er underdirektør i Danske Bank, der sammen med BNP Paribas Morgan Stanley og Royal Bank of Scotland har arrangeret lånet.

Den store efterspørgsel har positiv betydning for Dongs finansieringsomkostninger, siger Dongs IR-chef, Michael Buchgreitz.

Renten er endnu ikke endeligt fastlagt, men meget tyder på, at Dong kommer til at betale 0,1 procentpoint mindre, end selskabet havde ventet, da det udbød obligationerne. Der er tale om to obligationslån. Det ene på syv år og det andet på 12 år.

Renten afhænger af en referencerente plus et tillæg, men skulle den låses fast lige nu, ville den være henholdsvis 4,04 pct. og 4,71 pct., forklarer netavisen.

BRANCHENYT
Læs også