Moderat kursløft på usikkerhed

De danske obligationer fik et lille løft ved eftermiddagstid, og det var nok til at onsdagen endte med små kursstigninger. Effekten var klart tydeligere at se på aktiemarkederne.

Nervøsiteten og usikkerheden fik gødning ved eftermiddagstid, da S&P gav Spaniens kreditvurdering et negativt "outlook". Det sker efter to dage med solide kursstigninger, og yderligere styrker usikkerheden dollaren mod euro.

Ved eftermiddagstid kom de negative meldinger fra kreditvurderingsbureauet S&P, som gav Spanien et negativt "outlook", men selskabet fastholdt indtil videre kreditvurderingen. Det skabte generel nervøsitet, og det ramte de europæiske aktiemarkeder og gav moderate kursstigninger hos obligationerne.

Det skete, efter at Grækenland tirsdag fik sænket sin kreditvurdering hos Fitch.

Der kom lidt nyt fra nøgletalsfronten, men effekten var begrænset. De amerikanske engroslagre steg 0,3 pct. i oktober sammenlignet med september, da de ifølge den reviderede opgørelse faldt 0,8 pct. Det er en overraskelse i forhold til prognosen fra Bloomberg News, der indikerede et fald på 0,5 pct.

Fokus er nu rettet mod torsdagens rentemøde hos Bank of England, hvor renten ventes at blive fastholdt på 0,5 pct. Senere på dagen vil øjnene rettes mod de ugentlige amerikanske arbejdsløshedstal. De får ekstra opmærksomhed efter fredagens markante overraskelse i arbejdsmarkedsrapporten for november, hvor arbejdsløsheden faldt til 10,0 pct. fra 10,2 pct.

Den endte med små udsving i dollaren mod euroen, og den underliggende nervøsitet i markedet er med til at styrke dollaren.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,4739 dollars, og dermed er dollaren kommet godt væk fra det seneste lavpunkt mod euroen, som blev nået i sidste uge.

BRANCHENYT
Læs også