Brug for klare klimakrav

Hvis politikerne bliver enige om en klimaaftale, vil de store danske virksomheder accelerere energibesparende investeringer.

Udfaldet af klimatopmødet får afgørende betydning for de kommende års miljøindsats i de store danske virksomheder.

Næsten alle de store virksomheder forbereder massive investeringer i klimatiltag, men tempoet i omstillingen til en mere miljøvenlig drift afgøres i høj grad af de politiske aftaler:

»Vi har brug for en global aftale, der sikrer en fair, høj pris på udledning af CO2. Det vil medføre, at de teknologier og produkter, der kan reducere CO2-udledningen, bliver langt mere konkurrencedygtige,« påpeger Tom Knutzen, adm. direktør for Danisco.

Virksomheden er blandt verdens førende producenter af enzymer, der anvendes i blandt andet produktion af bioethanol, som mindsker CO2-udledningen. Samtidig er der internt i virksomheden iværksat en række projekter, som skal reducere energiforbruget og dermed CO2-udledningen.

»Jo højere prisen er på CO2, des flere energibesparende projekter vil være lønsomme. Vi er i fuld gang. Men aggressiviteten, hvormed vi angriber problemet, afgøres af, om politikerne kan indgå en aftale, der sikrer en høj pris på CO2-udledning,« siger Tom Knutzen.

Prisen er afgørende


..

BRANCHENYT
Læs også