Kort nyt - Erhverv

Fremgang Aktieinvestorerne har nydt godt af den økonomiske opgang i Rusland gennem det seneste år med en forrentning på over 100 pct. af mange investeringer i landets virksomheder. Med en forventet oliepris på 90 dollars pr. tønde i det kommende år er vejen beredt for endnu et godt år, vurderer det toneangivende russisk investerings- og rådgivningsfirma Kit Fortis.

Mejeri Det newzealandske mejeriselskab Fonterra køber sin partner ud på det saudiarabiske marked for mælk og ost, skriver New Zealand Herald. Saudi New Zealand Milk Products hedder selskabet, som Fonterra hidtil har haft sammen med partneren Sadafco.

Konkurrence Kampen om det endnu unge e-reader- marked skærpes til næste år. Computergiganten, Apple, er ifølge Reuters på vej med en konkurrent til bl.a. Amazons e-reader, Kindle. Til marts eller april kommer Apples bud - en lille computer i bedste iPhone-stil med en 10.1-tommer stor lcd-touchscreen.

Prisfald Lang tid efter det danske boligmarked gik i stå, sker det samme i Sverige. De seneste måneder er priserne på boligerne steget med 3-5 pct. Men i november er der indtruffet et regulært prisfald på 1 pct.

BRANCHENYT
Læs også