Kursfald på global positiv aktiestemning

Det danske obligationsmarked lå torsdagen igennem lavere. Både Schweiz' og Storbritanniens centralbanker var aktuelle med rentebeslutninger, og begge renter blev fastholdt.

Nationalbanken sænkede med virkning fra fredag sin udlånsrente, foliorente og renten på indskudsbeviser med 5 basispoint. Diskontoen fastholdes på 1,00 pct. Udlånsrenten ligger nu på 1,20 pct., mens renten på indskudsbeviser er 0,95 pct., og foliorenten på 0,85 pct.

Den britiske centralbank, Bank of England, fastholdt torsdag sin styrerente på 0,5 pct., og samtidig blev rammen for obligationsopkøbene, de såkaldte kvantitative lempelser, ligeledes fastholdt på 200 mia. pund.

Den schweiziske centralbank fastholdt sin styrerente på 0,25 pct. Derudover annoncerede banken, at den vil stoppe opkøbene af virksomhedsobligationer, som den påbegyndte tilbage i marts. Centralbanken tilføjede dog, at den vil reagere markant for at forhindre en hvilken som helst overdrevet stigning i den schweiziske franc.

Onsdag kl. 14.30 blev de ugentlige amerikanske jobtal offentliggjort, og de var med til at understøtte den positive stemning på aktiemarkedet. Antallet af amerikanere, som modtager arbejdsløshedsunderstøttelse, faldt til 5,16 mio. fra 5,46 mio. Her havde analytikerne ellers ventet en flad udvikling.

Antallet af nye ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse steg dog uventet til 474.000. Analytikerne havde, ifølge Bloomberg, her ventet et tal på 455.000.

På samme tid kom der også tal for den amerikanske handelsbalance, og her var underskuddet mindre end ventet. Underskuddet var på 32,9 mia. dollars i oktober, hvilket var bedre end i september, da det var 35,7 mia. dollars. Analytikerne havde ventet et underskud på 36,8 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også