Uændret rente i Storbritannien

Som ventet fastholdt Bank of England sin ledende rente på 0,5 pct.Dagens nøgletal fra USA reducerede behovet for flugtvalutaer.

Som ventet bød torsdagens pengepolitiske møde i Bank of England ikke på ændringer, så den ledende rente i Storbritannien ligger fortsat på 0,5 pct. Der blev heller ikke pillet ved den britiske centralbanks opkøb af aktiver, hvilket betyder, at programmet stadig beløber sig til 200 mia. pund.

Udfaldet af det pengepolitiske møde i den britiske centralbank var næsten givet på forhånd, idet flere af mødedeltagerne havde indikeret, at de er gået i venteposition og tidligst vil tage nye initiativer til februar. Til den tid kommer der nye prognoser for den økonomiske vækst og inflationen samtidig med, at programmet med opkøb af aktiver udløber.

Onsdag formiddag begyndte den britiske valuta at tage tilløb til en lille styrkelse, mens investorerne ventede på renteannonceringen fra centralbanken i London. Efter udfaldet af mødet blev kendt, skete der ikke alverden med pundet, men den britiske valuta formåede at holde fast i noget af sin nyvundne styrke, og onsdag ved 16-tiden var kursen steget til 822,00 kr. mod 820,60 kr. eftermiddagen forinden.

Efter fredagens overraskende gode amerikanske beskæftigelsesrapport var forventningerne skruet lidt op før onsdagens fremlæggelse af tal for understøttelsesanmodningerne i USA.

I november var tabet af arbejdspladser uden for landbruget i USA langt mindre, end analytikerne havde kalkuleret med, og derfor øjnede investorerne chancen for endnu en positiv overraskelse i forbindelse med onsdagens tal.

Men tingene artede sig anderledes, end investorerne havde håbet, for i uge 49 steg antallet af nytilmeldte ledige på det amerikanske arbejdsmarked til 474.000 fra 457.000 ugen i forvejen, hvorimod mange aktører havde ventet et lille fald. Den uventet store stigning i antallet af nytilmeldte ledige blev blandt andet forklaret med afskedigelser inden for den mere sæsonbetonede del af industrien.

Men andre dele af opgørelsen over understøttelsesanmodningerne overraskede positivt, fordi antallet af personer, der allerede får understøttelse, faldt mere end ventet i uge 49.

Man begynder at kunne se effekten af den lave dollar på udviklingen i den amerikanske udenrigshandel, for i oktober kørte underskuddet på USA's handelsbalance ind til 32,9 mia. dollars fra 35,7 mia. dollars måneden før.

Kom bag på investorerne


..

BRANCHENYT
Læs også