Stadig stort ubud af boliger

Antallet af boliger til salg er faldet en anelse i november, men der er stadig næsten 20 gange flere sælgere, end der er købere.

I november faldt antallet af udbudte parcel- og rækkehuse med 337 boliger til 38.082 udbudte boliger.

Dermed er antallet af villaer og rækkehuse til salg kun faldet med få tusinde, siden udbuddet toppede i maj i år med 41.730 boliger til salg.

De godt 38.000 villaer og rækkehuse, der var til salg i november, står i voldsomt misforhold til de ca. 2.000 huskøbere, der hidtil har været om måneden.

Med uændret handelsaktivitet på boligmarkedet vil det derfor tage over halvandet år at få solgt de nuværende udbudte villaer og rækkehuse. Og der kommer hele tiden nye til.

På ejerlejligheds-markedet er billedet det samme: Lidt færre ejerlejligheder til salg i november, nemlig 9.124 mod 9.404 måneden før.

Antallet af ejerlejligheder til salg har været forholdsvis kraftigt faldende siden sommeren 2008, hvor markedet var overbelastet med over 14.500 ejerlejligheder til salg. Ifølge Realkreditrådet skyldes det faldende antal ejerlejligheder til salg ikke, at det myldrer med købere. Men at der ikke kommer nye ejerlejligheder til salg på markedet - ejerne har opgivet på forhånd.

Antallet af udbudte fritidshuse er faldet med 330 til 8.804 i november. Det er også et stykke under rekordniveauet på 10.720 udbudte sommerhuse i august sidste år.

Museskridt


..

BRANCHENYT
Læs også