Spinkelt lyspunkt i Dubai

For første gang i to uger steg aktiekurserne.

To ugers tristesse blev torsdag afløst af en smule lys i Dubai, da DFM-indekset steg 7 pct., hvilket er den største stigning siden februar i år.

Kursstigningerne kommer som reaktion på, at det største ejendomsselskab i De Forenede Arabiske Emirater, Emaar Properties PJSC, har aflyst den planlagte fusion med Dubai Properties LLC, Sama Dubai LLC og Tatweer LLC, der er ejendomsselskaberne i Dubai Holding LLC.

Emaar Properties, der er bygherre på verdens højeste bygning, Burj Dubai, begrunder retræten med, at »grundige økonomiske analyser ikke har kunnet sandsynliggøre et bæredygtigt forretningsgrundlag«.

På grund af gældsproblemer besluttede Moody's Investors Service den 8. december at nedjustere Emaar Properties til B1, hvilket er fire karakterer under den grænse, som skiller »investeringsegnede« selskaber fra »spekulationsegnede« selskaber, når de udsteder rentebærende værdipapirer.

Fra at være verdens hurtigst voksende ejendomsmarked har Dubai i løbet af de seneste 12 måneder ændret sig til at være verdens værste marked med prisfald på 47 pct. Siden kulminationen er ejendomspriserne i Dubai faldet 50 pct., og de ventes at falde yderligere 30 pct., før markedet stabiliserer sig, vurderer det internationale ejendomsmæglerfirma Knight Frank LLP i London.

Forventet tilbageslag


..

BRANCHENYT
Læs også