Teleselskaber kan ikke dømme danskere til pirater

Danske pirater skal ikke kunne smides af nettet, bare fordi teleselskaberne ønsker det, fastslår videnskabsminister Helge Sander (V).

I et samråd i Europaudvalget på Christiansborg har enhedslistens teleordfører, Per Clausen, fredag afkrævet Videnskabsminister Helge Sander (V) svar på spørgsmål om netneutralitet og pirateri i den netop vedtagede telepakke i EU.

Spørgsmålene har helt konkret handlet om det såkaldte ændringsforslag 138, der har været et aftalens mest omstridte spørgsmål, fordi det handler om tele- og selskabers muligheder for at kyle musikpirater på porten.

Per Clausen har forlangt 100 procent vished for, om teleselskaberne fremover vil kunne lukke for tjenester og internetforbrugernes forbindelser, hvis teleselskabet eller eksempelvis en rettighedshaver vil have det.

"Jeg kan med nik fra de embedsmænd, der har beskæftiget sig med lovforslaget, bekræfte, at sådan forholder det sig ikke," lød svaret fra Helge Sander, der flere gange understregede , at der skal en domstol til for at smide folk af nettet.

Svenske pirater er glade

..

BRANCHENYT
Læs også