Aktier: Solide detailsalgstal i USA uden effekt

Den positive overraskelse fra de amerikanske detailsalg i november gav kun en begrænset effekt, og de amerikanske indeks åbner med moderate stigninger.

Dow Jones stiger 0,25 pct. til 10.431, Nasdaq stiger 0,25 pct. til 2197, mens S&P 500 stiger 0,23 pct. til 1105.

Det blev til en solid positiv overraskelse fra det amerikanske detailsalg i november, men effekten på aktiemarkederne var begrænset. Det amerikanske detailsalg steg 0,6 pct. eksklusiv biler og benzin, hvor analytikerne blot havde ventet en stigning på 0,2 pct. Opgørelsen for oktober blev nedrevideret til en fremgang på 0,1 pct. fra 0,3 pct. stigning. Det samlede detailsalg steg 1,3 pct. mod en ventet stigning på 0,6 pct.

- Det er anden stærke måned i træk, men det er ikke overraskende. Det var forbrugerelektronik og boligudstyr, som viste klar fremgang, og det tyder på et fremskyndet julesalg. Omsætningen blev yderligere stimuleret i november af, at Thanksgiving faldt en dag tidligere end sidste år, udtaler Ulrik Bie chefanalytiker fra Nykredit. Derfor venter Ulrik Bie fortsat, at det samlede amerikanske julesalg bliver svagt.

Nordamerikas tredjestørste supermarkedskæde, Safeway, har meddelt, at selskabet vil udvide sit aktietilbagekøbsprogram fra 1 mia. dollar til hele 6 mia. dollar. De specifikke tidspunkter for tilbagekøb vil afhænge af markedssituationen, meddeler supermarkedsgiganten. Safeway-aktien stiger 1,6 pct. til 21,7 dollar.

Bank of America stiger lige godt 1 pct. til 15,3 dollar. Bank of America har tilbagebetalt sine statslån til belastede aktiver, de såkaldte "Tarp"-penge. Det japanske finanshus Nomura vurderer, at Bank of Americas warrants, som landene ved staten i forbindelse med tilbagebetalingen af Tarp-lånet, vil give den amerikanske stat en ekstra indtægt på 1,1-1,3 mia. dollar.

Yahoo stiger 2,3 pct. til 15,9 dollar. Finanshuset Kaufman Brothers havde kort før det amerikanske markeds åbning hævet sin anbefaling på Yahoo til "køb" fra "hold" med et nyt kursmål på 20 dollar pr. aktie.

Ligeledes blev NCR, verdens største producent af automatiserede-kontantautomater, hævet til "køb" fra "neutral" af JPMorgan. Aktien har fået et kursmål på 15 dollar per aktie og handles fredag godt 10 pct. højere i 10,7 dollar.

Den amerikanske hygiejnegigant Procter & Gambel stiger 0,2 pct. til 26,4 dollar. Procter & Gambel har ifølge en unavngiven kilde opkøbt en division af Sara Lee for 700 mio. dollar. Det er luftforbedringsdivisionen, som står bag produkter som Ambi Pur. Det skriver Bloomberg News, som henviser til en unavngiven kilde.

BRANCHENYT
Læs også