Finansfokus - mandag den 14.12:

Oversigt for de vigtigste finansbegivenheder mandag den 14. december:

Finansfokus - mandag


Mandag

Novo Nordisk har tidligere annonceret, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i 4. kvartal ventes at komme med meldinger om Novo's Victoza. Derfor vil Novo Nordisk få ekstra opmærksomhed, da meldinger må ventes i denne uge, mener Sydbank.

- Meldingen om Victoza må komme i denne uge, hvis det skal nås i 4. kvartal. Victoza er vigtig for Novo Nordisk, hvor markedet også kalkulerer med en positiv melding. En amerikansk godkendelse af Victoza kan give aktien et kursløft op mod 360 kr., mens en afvisning fra FDA kan sende Novo-aktien ned mod kurs 300, vurderer aktieanalytiker Rune Majlund Dahl fra Sydbank, som har en neutral-anbefaling på Novo Nordisk. Rune Majlund Dahl venter, at Victoza bliver godkendt til lancering i USA.

Reelt ses er der fem muligheder i meldingen fra FDA: Direkte godkendelse, to eller seks måneders ekstra betænkningstid, Novo Nordisk bliver pålagt at lave nye studier eller et direkte nej.

- Jeg venter en direkte godkendelse, men jeg ser også en lille risiko for, at FDA vil have nye studier om risiko for hjerte- og hjertekarproblemer, efter at et langtidsstudie med Sibutramine (fedme) mod forventning viste netop øget risiko for risiko for hjerte- og hjertekarproblemer, vurderer Rune Majlund Dahl.

Åbningen på de europæiske markeder vil være afhængig af nattens erhvervstillidsindikator fra Japan, som findes i den såkaldte Tankan-rapport, der offentliggøres kvartalsvis. Det er ventet, at erhvervstilliden (Large Manufacturers Index) forbedres til minus 27 fra minus 33. En anden vigtig komponent i opgørelsen er capex-investeringerne, som ventes at vise en forringelse til minus 11,3 fra minus 10,8. Ved større overraskelser kan Tankan-rapport blive toneangivende på de globale finansmarkeder.

Den britiske hotel- og restaurationsgigant Whitbread er aktuel med en markedsopdatering for tredje kvartal, efter at halvårsregnskabet kom ud bedre end ventet. Whitbread så i halvårsregnskabet fortsat besværlige markedsbetingelser fremadrettet, men konstaterede også, at der var en forbedring i trenden for Premier Inn. Generelt var koncernen fortrøstningsfuld for udviklingen for resten af året.

Den britiske slikproducent Cadbury har været tvunget til at fremrykke sin markedsopdatering for helåret til i dag grundet de britiske opkøbsregler, hvor de ikke må offentliggøre yderligere finansiel information, inden at have fremlagt dokumentation for afvisningen af opkøbstilbuddet fra Kraft, hvortil Cadbury har deadline den 18. december. Dette er de såkaldte officielle "defence docs". Markedsopdateringen for tredje kvartal bød på en opjustering af omsætningsprognosen for helåret, som nu ventes at lande i midten af intervallet på 4-6 pct. Men det er klart, af al opmærksomheden vil være rettet mod meldingerne fra Cadbury om, hvorfor de mener, at buddet fra Kraft er for lavt. Kraft har budt 300 pence i kontanter, samt 0,2589 aktier i Kraft pr. aktie i Cadbury, hvilket svarer til en samlet værdifastsættelse af buddet til 16,1 mia. dollar.

BRANCHENYT
Læs også