Aktier: Svag fremgang på stærke nøgletal

Fokus var rettet mod Vestas og FLSmitdh, der trak op med stigninger på mellem 2 og 3 pct., mens forsikringsaktierne agerede bundprop.

Positive tal for Kinas industriproduktion, USA's detailsalg og Michigan-tilliden fik en svag modtagelse i Europa og USA og havde ligeledes svært ved at bide sig fat i fredagens C20-indeks, der endte stort set uforandret i 332.

Fokus var rettet mod Vestas og FLSmitdh, der trak op med stigninger på mellem 2 og 3 pct., mens forsikringsaktierne agerede bundprop.

- Vi så ikke den store reaktion på de gode amerikanske nøgletal med detailsalgstal og forbrugertilliden. Det var også lidt det, vi så med sidste fredags gode amerikanske arbejdsmarkedsrapport. Det har været småt med selskabsspecifikke nyheder, men Vestas har trukket overskrifter. Forsikringsselskaberne tabte terræn uden selskabsspecifikke nyheder, sagde aktieanalytiker Martin Munk fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Vestas lukkede 2,6 pct. højere i 326 efter de seneste mange kurssmæk til vindaktien. Den svenske vindparkudvikler Arise Windpower offentliggjorde fredag, at koncernen har indgået en rammeaftale med Vestas. Det drejer sig om 60 vindmøller fra Vestas Northern Europe, og de skal leveres i årene 2010-2012.

De tidligere kurssmæk får den nuværende kurs på Vestas-aktien til at se rigtig attraktiv ud, når der ses på risiko/afkastforholdet, vurderede Nordea Markets i en kommentar. Konkurrenterne Siemens og General Electric har hentet pæne ordrer på den anden side af Atlanten. Det har givet anledning til negative spekulationer om Vestas.

- Vi er fortsat af den overbevisning, at Vestas vil få sin andel af amerikanske ordrer. De ordrer, som konkurrenterne har fået, kan endog tolkes som positivt for Vestas, da det er et bevis på, at der endelig er ved at komme gang i det amerikanske marked, skrev Nordea.

Amagerbanken lukkede 4,76 pct. højere i 55. Amagerbanken meddelte, at bankens udbud af aktier er fuldtegnet og sammen med tegning af kapitalbeviser, vil det tilføre et sted mellem 1 og 1,25 mia. kr. til banken. Det skrev Amagerbanken torsdag aften.

Genmab lukkede 0,34 pct. lavere i 74,25. Amerikanske Biogen og Genentech (ejet af det schweiziske medicinalselskab Roche) er kommet med testresultater af det første fase III-studie af ocrelizumab til behandling af leddegigt. Vicepræsident hos Genentech, Hal Barron, pointerede, at det er vigtige resultater, der viser en betydelig fordel ved behandling med ocrelizumab. Genmabs Arzerra RA befinder sig inden for samme område til behandling af leddegigt og er også i fase III.

Softwareproducenten Simcorp lukkede 1,02 pct. højere i 990. Amerikanske Wells Fargo Bank forlænger samarbejdet med det danske selskab og dermed også brugen af styresystemet Simcorp Dimension.

- Vi er meget glade for at udvide samarbejdet med Wells Fargo, udtalte David Kubersky, der er chef for Simcorps nordamerikanske aktiviteter.

Ejendomsselskabet Jeudan oplyser i en storaktionærmeddelelse, at Chr. Augustinus Fabrikker har købt aktier for 10,9 mio. kr. I starten af november ejede Chr. Augustinus Fabrikker 9,4 pct. af Jeudan. Aktien lukkede 0,9 pct. lavere i kurs 448.

RTX Telecom lukkede uændret i kurs 6,0 efter torsdagens nedtur på 12,4 pct. Torsdag aften kom RTX Telecom med et svagt årsregnskab.
..

BRANCHENYT
Læs også