Biler og investeringsbeviser

At købe investeringsbevis minder meget om at købe bil, men der er også betydelige forskelle.

På flere måder minder dét at købe et investeringsbevis om situationen, når man køber en ny bil.

Man må normalt henvende sig til en forhandler, som er specialiseret i ét mærke, og man skal være mere end almindelig stædig, hvis man skal få forhandleren til at skaffe et andet mærke hjem, end det han repræsenterer.

Man skal typisk eje bilen eller investeringsbeviset i mindst tre til syv år, og først da kender man brugtprisen, som er meget afgørende for, om det har været en god forretning.

Der er meget forskel på prisen og kvaliteten af serviceeftersyn, men det er som regel langt dyrere, end man havde forventet.

Men der er også væsentlige forskelle.

De fleste købere afsøger markedet for forskellige bilmærker, før de beslutter sig for at henvende sig til nogle få forhandlere for at høre nærmere. Når de henvender sig til en bilforhandler, forventer de at stå over for en sælger, som er ansat til at sælge det pågældende bilmærke, og at rådgivning alene begrænser sig til, om det skal være en model med større eller mindre motor, mere eller mindre plads til bagage og børn, firehjulstræk, aircondition eller lignende. De kan måske også få en prøvetur, hvilket ikke kan lade sig gøre, når man køber investeringsbeviser.

Signaler til omverdenen


..

BRANCHENYT
Læs også