Danskere er dyrere, ikke bedre

Ikke alene er det billigere at outsource opgaver til udlandet. Danmark er også presset på både kvalitet og effektivitet.

Et af de sidste argumenter for at bevare sin produktionsvirksomhed i Danmark falder fra hinanden.

Flere virksomheder siger direkte, at kvaliteten og effektiviteten er lige så høj eller højere, når man outsourcer til udlandet, og dertil kommer den lavere kostpris.

Den danske legetøjsproducent Kompan har f.eks. valgt at outsource produktionen, fordi tjekkerne løser opgaven mindst lige så godt som en dansk produktionsenhed. Kompan afskedigede for to år siden 94 ansatte i Ringe og flyttede hovedparten af produktionen til Tjekkiet.

»Effektiviteten er højere i Tjekkiet i dag sammenlignet med dengang, da vi havde produktionen her, så vi er vældig godt tilfredse med Tjekkiet. Også kvaliteten er fuldt ud på højde med Danmark,« siger adm. direktør Connie Astrup-Larsen.

Danmark kan ikke længere prale af at kunne levere den bedste kvalitet, for andre løser opgaven fuldt ud lige så godt, mener hun, og hun bakkes op af tunge virksomheder som Grundfos, Danfoss og Coloplast, der alle har positive erfaringer med outsourcing...

BRANCHENYT
Læs også