Degraderet DR-chef går

Mediedirektør Lars Grarup følger Mette Bock ud af DR's topledelse.

Mediedirektør Lars Grarup forlader DR's topledelse og efterlader generaldirektør Kenneth Plummer og økonomidirektør David Helleman som de eneste tilbageværende af det firkløver, som indtil for et par uger siden udgjorde Danmarks Radios topledelse.

Exiten kommer efter en magtmæssig degradering af format i forbindelse med gennemførelsen af DR's organisationsomlægning med tilhørende bortsanering af 40 chefstillinger. Ifølge fagtidsskriftet Media Watch fik Lars Grarup placeret 210 af sine 300 medarbejdere ind under andre chefer.

Samtidig blev hans praktiske ansvar beskåret. Det gjaldt bl.a. i forhold til nyhedsområdet, hvor nyhedschef Ulrik Haagerup fik mulighed for at regere mere selvstændigt uden detailstyring fra oven. Eller som Kenneth Plummer udtrykte det for et par uger siden over for fagbladet Journalisten, da omstruktureringen blev lanceret.

»Lars er stadig mediedirektør og medlem af DR's direktion og har dermed et kollektivt ansvar. Det, vi har forsøgt at opnå her, er, at hans område er fokuseret på det chefredaktionelle: at lave program og kanalstrategi. Og så har vi rykket det strategiske over i de indholdsproducerende områder,« sagde Kenneth Plummer.

Bland dig uden om


..

BRANCHENYT
Læs også