Slut med de sidste frankeringsmaskiner

Den gamle type frankeringsmaskine er ulovlig fra nytår. De nye maskiner opdaterer automatisk priser, og afregningen sker automatisk. Men mange firmaer har endnu ikke anskaffet den nye maskine, så de risikerer at skulle bruge frimærker fra nytår.

Ved årsskiftet skal virksomhederne have udskiftet deres frankeringsmaskiner med nye automatiske CRR-maskiner til frankering af brevene. Men mere end 1.500 virksomheder har ikke fået dette gjort endnu. De risikerer dermed at skulle bruge frimærker fra nytår.

Fra 1. januar er det ikke længere lovligt at bruge den gamle type maskiner. På de nye maskiner opdateres priserne automatisk, og afregningen til Post Danmark er automatiseret.

»Beslutningen om at udfase de manuelle frankeringsmaskiner blev taget i 2005, og vi har lige siden informeret løbende om vigtigheden af at få udskiftet det gamle system. Det er der rigtig mange virksomheder, som har gjort, men der er fortsat over 1.500, som anvender de gamle maskiner,« siger Søren Ravn Jensen, chef for erhvervskunder i Post Danmark.Forskelligt behov


..

BRANCHENYT
Læs også